Agenda

Esoterisch Genootschap

Lezingen

Beste vrienden
Via deze weg wil ik jou en anderen uitnodigen om aan deze boeiende lezingen in het voorjaar van 2020 deel te nemen.

Wanneer en waar
De locaties zijn Groningen, Leeuwarden, Klarenbeek nabij Apeldoorn en Amsterdam. De sfeer en de meditatie en dialoog zijn volgens ons meer dan de moeite waard om mee te maken, het is steeds fijn om met gelijkgestemden van gedachten te kunnen wisselen. Lees verder hiernaast over de thema’s van de lezingen en over de datums.

De avonden
De bijeenkomsten staan onder leiding van Daan Akkerman. Tijdens deze avonden worden oude kosmische wetmatigheden vanuit een ander perspectief bekeken. Door de meditatie ligt het accent op de groepsenergie, zodat ook anderen door uw kennis en uitstraling de kans krijgen zich te verdiepen in de esoterie.
Daan zal over hetgeen de Meesters van het Licht in de talloze diep trance sessies die hij heeft gegeven hebben gezegd vertellen. Na de pauze is er ook gelegenheid uw eigen ervaringen te delen of daar vragen over te stellen en Daan zal ook zeker ingaan op vragen over het thema. Het beloven weer boeiende avonden te worden met vooraf een aura- en chakra meditatie. Daarna volgt de lezing en na de pauze, om ongeveer 21.30 uur is er voldoende gelegenheid tot dialoog.
Alle avonden van het Esoterisch Genootschap zijn zogenaamde verdiepingsavonden, d.w.z. avonden met meditatie en behandeling van een speciaal thema.
Bij de lezingen is onze boekentafel met een uitgebreide selectie esoterische boeken voor verdere inspiratie aanwezig.

Aanvang
Inloop: 19.30 uur met koffie/thee
Lezing: 20.00 uur
Entree: € 10,00

Over Daan
Sinds 1985 geeft internationaal paragnost en trancemedium Daan Akkerman lezingen over allerlei esoterische thema’s in zowel Nederland als in Duitsland. Daarnaast is Daan voorzitter van het Esoterisch Genootschap.
Naast de vele trancesessies/lezingen geeft Daan ook workshops “Tarot en numerologie”, “Aura, chakra & healing” en “Dromen, symboliek en intuïtieve ontwikkeling”.

––––––Graag tot ziens.
––––––Met vriendelijke groet,
––––––namens stichting Esoterisch Genootschap,
––––––Daan Akkerman

Contact
Site: www.esoterischgenootschap.nl
E-mail: daanakkerman@icloud.com
Mobiel: +31 (0)6 5310 4794

Datums

GRONINGEN

wo 12 februari – De Hooggevoelige mens
wo 11 maart – Jezus de Boeddhist
wo 8 april – De geheimen van de Tarot

LEEUWARDEN

vr 21 februari – De Hooggevoelige mens
vr 20 maart – Jezus de Boeddhist
vr 17 april – De geheimen van de Tarot

APELDOORN KLARENBEEK
wo 26 februari – De Hooggevoelige mens
wo 25 maart – Jezus de Boeddhist
wo 29 april – De geheimen van de Tarot

AMSTERDAM
vr 28 februari – De Hooggevoelige mens
vr 27 maart – Jezus de Boeddhist
vr 24 april – De geheimen van de Tarot


Lezingen

Februari
De Hooggevoelige mens

In deze lezing put Daan uit zijn jarenlange ervaring als paragnost en wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van het thema hooggevoeligheid.
Daan geeft al jaren cursussen over intuïtieve ontwikkeling, hij heeft menig persoon geleerd beter te kunnen omgaan met hooggevoeligheid, ook in deze lezing zal Daan een aantal praktische tips geven hoe u gemakkelijker kan omgaan met hooggevoeligheid, ook ‘nieuwetijdskinderen’ zijn vaak hooggevoelig.
Daan zegt over hooggevoelige mensen: “Gevoelige mensen zijn er natuurlijk altijd geweest. Het begrip ‘hooggevoeligheid’ bestaat nog niet zo lang. In het jaar 2000 las ik er voor het eerst over in een artikel in Psychologie Magazine. Daarin werd het boek van Elaine Aron besproken: The Highly Sensitive Person, (HSP) dat toen nog alleen in het Engels verkrijgbaar was, nu gelukkig ook in het Nederlands. Ik las dat artikel met stijgende verbazing, het ging namelijk helemaal over mij en vele anderen die ik ontmoet in mijn praktijk.
Ik zal nooit vergeten hoe het boek mijn eigen ervaringen bevestigde. Opeens schrijft iemand dat 10 procent van de mensheid zo is.” Maar als je dan hooggevoelig bent hoe ga je daar mee om? Hoe ervaar je dat? Hoe plaats je jezelf in deze toch nog steeds erg rationele wereld? Over deze en aanvullende thema’s gaat het deze avond.Natuurlijk is er na de pauze ook gelegenheid uw eigen ervaringen te delen of hierover vragen te stellen en Daan zal ook zeker ingaan op vragen over het thema.

Maart
Jezus de Boeddhist

In deze lezing put Daan uit zijn jarenlange ervaring als paragnost en wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van het thema.
Daan geeft al jaren lezingen over spirituele ontwikkeling, ook in deze lezing zal Daan vertellen over zijn praktijk ervaringen over reïncarnatie en dat wat de Meesters van het Licht hebben verteld en de talloze trance sessie over reïncarnatie en de Bijbel.
In het Katholicisme wordt de leer van reïncarnatie afgewezen, als zijnde een dwaalleer, en als niet Christelijk. Maar is dit wel de waarheid? Nu wij de oorsprong van de Bijbel en vooral het Nieuwe Testament kennen, door de vertaling van de “Dode Zeerollen” werpt dit een compleet nieuw licht op de Bijbel en de oorspronkelijke kerk. En zal blijken dat het Christendom zijn wortels heeft in het Boeddhisme en niet in het Jodendom.
We kunnen nog steeds zien waar in de Bijbel reïncarnatie heeft gestaan en waar het is uitgewist op last van de Romeinse Keizer. Daan Akkerman zal een boeiende uiteenzetting geven over reïncarnatie en de zin daarvan, t.o.v. eeuwig in Gods Koninkrijk verblijven ofwel eeuwig in de Hel en dat de Christelijke religies ten onrechte reïncarnatie als niet Christelijk afwijzen. Of als Gnostische dwaalleer.

April
De geheimen van den Tarot

In deze lezing put Daan uit zijn jarenlange ervaring als paragnost en Tarot kaarten lezer. Daan geeft al jaren lezingen over spirituele ontwikkeling ook heeft Daan al tientallen cursussen geven over Tarot en Numerologie. Ook in deze lezing zal Daan vertellen over zijn praktijk ervaringen over Tarot en Numerologie.
De Tarot is een eeuwen oud orakel, die al in de 14e eeuw in zijn huidige vorm voorkwam in zuid Europa. De Tarot kaarten bestaan uit 22 kaarten “de grote Arcana” en 56 kaarten “de kleine Arcana” samen vormen ze de grote machten zoals de maan, de zon, de dood, de liefde etc. terwijl de kleine Arcana de zogenaamde hofkaarten meer zegt over de onderlinge menselijke verhoudingen.
De Tarot is vooral een raadgever en nooit een oordeel, zo kan men altijd de goede raad van de Tarot ter harte nemen.
Maar men hoeft de raadgeving nooit blind te volgen. Trekt men bijvoorbeeld de kaart “De Dood” op een bepaalde vraag, dan zou dit meestal niet betekenen dat men binnenkort sterft, maar zal de kaart willen zeggen dat u rekening moet houden ten opzichte van de vraagstelling dat er een grote transformatie aan zit te komen. Want de dood is immers een transformatie van het stoffelijke naar het geestelijke.
Daan Akkerman geeft al sinds 1981 Tarotkaart leggingen en cursussen in binnen en buitenland, zo voorspelde hij o.a. via de Tarotkaarten in januari 2008 tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Esoterisch Genootschap, de aankomende malaise in de huizenmarkt en de krediet crisis, en zoveel meer. Ook in deze lezing zal Daan Tarotkaart leggingen demonstreren voor de bezoekers en zijn toekomst voorspellingen via de kaarten aan de bezoekers doorgeven.

Locatie Groningen

 • Multifunctioneel centrum 'MFC De Wijert/Helpman" – www.mfcgroningen.nl
 • 050 527 5407
 • PC Hooftlaan 1
  9721 JM Groningen

Locatie Leeuwarden

 • Odd Fellowhuis – www.frisialoge.nl
 • 06 5310 4794
 • Emmakade 48
  8933 AT Leeuwarden

Apeldoorn – Klarenbeek

 • Jo-choaching - www.jo-coaching.nl
 • 06 5264 3499
 • Hanekerweg 15
  7381 AM Klarenbeek (nabij Apeldoorn)

Locatie Amsterdam